Αρχική Holiday Christmas A Christmas Candle Advent Calendar!!!
3 Δεκεμβρίου 2019

A Christmas Candle Advent Calendar!!!

Μετράμε αντίστροφα ώς τα Χριστούγεννα!!!

Τo advent calentar, ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ως τα Χριστούγεννα είναι ένα έθιμο εισαγόμενο το οποίο έχουμε υιοθετήσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και μας αρέσει πολύ! Είναι ωραίο να σκαρφίζεσαι ή να ξεκλέβεις ιδέες για την κατασκευή του ή το περιεχόμενό του, να το ετοιμάζεις μόνη ή παρέα με τα παιδιά σου και να μετράς αντίστροφα τις ημέρες μέχρι τη μεγάλη και πιο όμορφη μέρα ολόκληρης της χρονιάς, αυτή της γέννησης του Θεανθρώπου!!!Κι επειδή συνήθως ένα τέτοιο ημερολόγιο απευθύνεται στα παιδιά γιατί άλλωστε αυτή η γιορτή τους ανήκει δικαιωματικά, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να φτιάξουμε κι ένα για εμάς! Φυσικά δεν εννοώ να κρύψουμε σε πολύχρωμα σακουλάκια ζαχαρωτά κι εκπλήξεις για να τα φάμε μετά μόνου μας…!!! Εννοώ να ετοιμάσουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο, να μετράει αντίστροφα μεν αλλά να στολίζει και το σαλόνι μας!!! Ε; Τι λες; Σου αρέσει η ιδέα το ξέρω, το αν εσύ θέλεις μπορείς κάπου εκεί ανάμεσα να κρύψεις και καμιά λιχουδιά!!!!

Advent Calendar

Για όσους με ξέρουν, είναι γνωστό πως αγαπώ πολύ τη διακόσμηση, τα διακοσμητικά στοιχεία και το όμορφο και καθαρό περιβάλλον μέσα στο σπίτι, οπότε η ιδέα μου έκατσε κουτί και στρώθηκα στη δουλειά για να ετοιμάσω ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, κηροπήγιο, εβδομαδιαίο. Η φιλοσοφία είναι να ανάβω ένα κεράκι κάθε αρχή της εβδομάδας μέχρι να φτάσει εκείνη των Χριστουγέννων! Το δικό μου κηροπήγιο λοιπόν έχει τέσσερα κεράκια οπότε για τέσσερις εβδομάδες θα ανάβω το κεράκι μου τα βράδια και θα απολαμβάνω το κρασάκι μου!!! Αρκετά εύκολο project και αν είσαι τυχερή όπως εγώ που ο μπαμπάς μου, μου βρήκε έτοιμο κηροπήγιο και του έκανα ένα μικρό makeover, τότε σίγουρα γίνεται ακόμα πιο εύκολο…

Πάμε να δούμε λοιπόν τι υλικά χρειάστηκα!

  • Ένα παλιό κηροπήγιο
  • Χρώματα κιμωλίας
  • κεριά
  • κουκουνάρια
  • βρύα
  • κλαδιά από Χριστουγεννιάτικα φύλλα
  • αστεράκια ξύλινα, στολίδια
  • χαρτί και μαρκαδόρο

Ξεκίνησα από αυτό το μπρούτζινο και τόσο συμπαθητικό κηροπήγιο που έπρεπε να το βάψω με τα χρώματα κιμωλίας και μετά να το ξεβάψω αφήνοντας σε αρκετά σημεία να φαίνεται το μπρούντζινο χρώμα του. ‘Επειτα γέμισα τα κενά του με βρύα που βρήκα στην αυλή μας, στερέωσα τα κλαδάκια δεξιά κι αριστερά, έβαλα να κεράκια στη θέση τους και σε κάθε ένα από αυτά κρέμασα ένα διακοσμητικό αστεράκι γράφοντας επάνω κι ένα νούμερο από το 1 έως το 4 εφόσον 4 είναι και οι εβδομάδες!!! Στα αστεράκια που δεν μπορούσα να γράψω κόλλησα στο κέντρο ένα χαρτάκι κι έγραψα τον αριθμό! Στο τέλος πρόσθεσα και τα υπόλοιπα διακοσμητικά μου και έτοιμο!!!

Advent Calendar
Advent Calendar

Έτσι λοιπόν υπάρχουν δύο ημερολόγια να μετρούν αντίστροφα στο σπίτι μας και πάλι όμως η προσμονή είναι μεγάλη!!!

Σας αφήνω για την ώρα γιατί οι Creative Bloggers έχουν ετοιμάσει πράματα και θάματα να σας δείξουν !!! Το νου σας μη χάσετε ανάρτηση!!!

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Also

Puzzle Piece Chalkboard Frame

Koρνίζα μαυροπίνακα διακοσμημένη από κομμάτια puzzle. Η πρώτη θεματική ενότητα των Greativ…